Holdtræning – GLAD Ryg | FysioDanmark Randers

Træning / Holdtræning / Træningsforløb / GLAD træning / GLAD Ryg

GLAD Ryg – effektiv træning mod rygsmerter

GLAD Ryg er for dig, der har langvarige eller tilbagevendende rygsmerter. GLAD Ryg er udviklet af forskere og behandlere på Syddansk Universitet og er bygget op omkring alle de principper vi ved har størst effekt på rygsmerter.

youtube-video-thumbnail

Et GLAD Ryg forløb

Holdforløbet består af:

  • En forundersøgelse
  • Patientuddannelse
  • 8 ugers træningsforløb
  • Opfølgning

Forundersøgelse

Her vil vi undersøge dig og din problemstilling og i fællesskab vurdere om et GLAD Ryg forløb er det rigtige for dig, samt om der er andre relevante tiltag du kan overveje. I forundersøgelsen indgår 5 simple funktionstests.

To gange 1 times patientuddannelse

Her får du en bedre forståelse for dit problem og hvad der gøres ved den. Den teoretiske undervisning har fokus på information om ryggen og rygsmerter og derudover på, hvordan du på bedst muligt kan håndtere dine smerter. Undervisningen foregår med resten af holdet

16 gange superviseret holdtræning

Her instrueres og trænes du af en specialuddannet fysioterapeut 2 gange om ugen. Holdtræningen foregår altid under supervision af en certificeret GLAD Ryg fysioterapeut. Ved hver træning justeres du både i udførelsen af hver enkelt øvelse, men også i sværhedsgraden af dem.

Individuel opfølgning

Vi re-tester dig og ser på din fremskridt og forløbet evalueres. Herefter lægger vi sammen en plan for hvordan du fremadrettet kan vedligeholde dine gode resultater.

Generelt om rygsmerter og GLAD Ryg forløbet

Rygsmerter

Rygsmerter er noget de fleste mennesker oplever. Hos nogle er det lette, forbigående gener, mens andre er stærkt begrænsede i deres hverdag i årevis eller igen og igen.

Smerter opstår, når du bliver udsat for større belastningerne, end de ressourcer du har. Det handler både om fysisk belastning på led og muskler, din måde at bevæge dig på og om dine mentale belastninger i form af for eksempel træthed eller bekymringer. Styrken af smerter hænger ikke særligt godt sammen med hvad der sker i ryggen. Smerter er en alarm, der forsøger at få os til at gøre noget, men ligesom en røgalarm ikke fortæller om der er røg fra et stearinlys eller en stor brand, fortæller smertealarmen ikke, hvad der er galt. Derfor kan det være svært at blive klog på sine smerter.

Behandling

Der er videnskabelig dokumentation for god effekt af:

  • vejledt træning

  • generel fysisk aktivitet

  • manuel behandling

  • få viden om rygsmerter

Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at det er de tilbud patienter med behandlingskrævende rygbesvær får. GLAD Ryg bygger på nyeste viden og tilbyder viden om rygsmerter (patientuddannelse) og vejledt træning for at give dig redskaber til selv i højere grad at kunne styre dine rygsmerter, også efter forløbet er afsluttet.

Vores opgave

Vi underviser og vejleder dig ud fra et program, der er udviklet ved Syddansk Universitet, som vi målretter til dit behov. Du får en træningsdagbog med hjem med illustration af øvelserne. Din behandler sørger for at registrere undersøgelsesfund i GLAD Ryg registret.

Din opgave

For at få optimalt udbytte af forløbet anbefaler vi, at du så vidt muligt deltager hver gang. Vi opfordrer dig til gradvist at være mere fysisk aktiv, f.eks. gå flere ture, cykle på arbejde eller hvad vi bliver enige om, kunne være godt for dig.

Du skal også være indstillet på, at træning muligvis vil forværre dine smerter en overgang. Det er ufarligt, men naturligvis ubehageligt.

Endeligt er det en del af forløbet, at du besvarer spørgeskemaer, når du starter GLAD Ryg og igen efter 3, 6 og 12 måneder, så du bidrager til en større viden om rygbesvær.

Flemming Gjørup | GLAD RYG | FysioDanmark Randers

Flemming Gjørup

GLAD RYG forløb deltager
"Jeg har levet med daglige smerter både før og efter min rygoperation i 2015. Jeg har måtte skifte arbejdsfunktion pga. smerter og der har været mange ting i min hverdag som jeg ikke længere kunne udføre.
 

I et forsøg på at få en bedre livskvalitet tilmeldte jeg mig et 8 ugers GLAD Ryg forløb hos FysioDanmark i Randers. Under Cille og Jacobs professionelle vejledning er jeg i dag smertefri, og har fået en helt ny hverdag. Jeg kan varmt anbefale GLAD RYG."

Pris for GLAD ryg forløbet

Prisen for et GLAD forløb er opdelt i et undervisningsforløb og et træningsforløb som betales adskilt. Du har også mulighed for at vælge PLUS forløbet hvor du kan afregne det hele på én gang.

Der er flere og flere sundhedsforsikringer som dækker et GLAD forløb – ring evt. og hør om din forsikring.

Uddannelsespakke

Forundersøgelse (45 min.)
Undervisning (2 x 60 min.)
Opfølgning (30 - 45 min.)

kr. 699,-

Forløbet betales forud for opstart.
Intet tilskud fra sygesikring eller ”danmark”.

Træningspakke

To gange holdtræning om ugen
(16 gange af 50 min)


Holdtræningen afregnes pr. gang á kr. 126,88

Mulighed for tilskud fra ”danmark” (optil 59 kr. pr. gang)

OBS: Forløbet kræver en gyldig lægehenvisning.

Du har også mulighed for at vælge PLUS forløbet

 

Er du ikke medlem af "danmark" eller har du ikke en henvisning fra din egen læge, så har vi en samlet pakke til dig.

Uddannelsespakke
Forundersøgelse (45 min.)
Undervisning (2 x 60 min.)
Opfølgning (30-45 min.)

Træningspakke
16 gange holdtræning 2 gange om ugen i 8 uger

Samlet pris kr. 2.499,-

Kræver INGEN lægehenvisning | Forløbet betales samlet ved opstart | Ikke tilskudsberettiget

Er du i tvivl om forløbet er noget for dig..?

Vil du høre mere om GLAD træning eller tilmelde dig forløbet, så kan du udfylde formularen herunder og vi kontakter dig.

Din udfyldning er selvfølgelig helt uforpligtende og du binder dig ikke til noget ved at udfylde formularen. 

Vi kontakter dig efter du har tilmeldt dig

Udfyld formularen ovenfor og du vil blive kontaktet af en af vores GLAD-terapeuter som sammen med dig kan finde ud af om et GLAD ryg forløb er det rigtige for dig.

Er du afklaret og kender til forløbet vil vi alligevel kontakte dig for at finde en tid til forundersøgelsen. 

Scroll to Top