Holdtræning – Bassin træning | FysioDanmark Randers

Træning / Holdtræning / Bassintræning

Bassin træning i varmt vand

Hos FysioDanmark Randers tilbyder vi varmtvandstræning i Water & Wellness. Bassintræning er særlig velegnet til smertelindring, bevægelse og genoptræning.

Vandets egenskaber gør at de begrænsninger du måske normalt oplever i hverdagen i forhold til bevægelse, smerter og træning kan reduceres således du kan bevæge dig mere frit. Vandets opdrift gør f.eks., at du kan komme længere ud i bevægelserne, end du kan på land, og at belastningen på kroppen bliver lettere så det kan være nemmere at finde et udgangspunkt, der passer lige præcis dig. Det varme vand kan derudover virke smertelindrende. 

Der er lift til bassinet hvis du er kørestolsbruger og gangbarrer i vandet til støtte ved behov. Vandtemperaturen er 34 grader og dybden er maksimalt 1.20 m. hvilket betyder at alle kan deltage - også selvom du ikke kan svømme. 

Varmtvandstræning er for dig som har:

  • Ryg- eller nakkesmerter 
  • Slidgigt og leddegigt 
  • En kronisk sygdom 
  • Brug for genoptræning efter operation        

Træningen er altid styret af en fysioterapeut eller vores fysioterapeut studerende.

En god opstart på bassintræning

Inden opstart på et af vores bassinhold anbefaler vi dig en konsultation hos en af vores bassinfysioterapeuter som vil udføre en fysioterapeutisk undersøgelse samt tale med dig om dine forventninger til bassintræningen. På denne måde sikre vi at træningen tilpasses dig og at bassintræningen er det helt rette til dig og din problematik.

Bassintræning kontra træning på land

Det varme vand giver god afspænding i kroppens muskler og opdriften fra vandet letter trykket på leddene - derfor er træning i varmt vand for visse problemstillinger bedre i vand end på land.

Træningen har fokus på styrke og bevægelighed i vandet og er altid styret af en fysioterapeut eller vores fysioterapeut studerende.

Supplement til bassintræning

Det giver rigtig god mening at supplere sin vandtræning med træning på land. Mange af de aktiviteter vi skal eller gerne vil udføre i hverdagen, kræver at vores krop også er stærk nok på land, og ikke kun i vandet. Derfor kører vi holdene “Let styrke og bevægelse” som har samme fokus som i vandet; nemlig bevægelse, balance og let styrketræning. Alle kan være med, og øvelserne vil blive tilpasset til den enkelte deltager.
Læs mere om holdet 

Bassintræningen i Water and Wellness Randers

Træningen foregår i Water and Wellness i varmtvandsbassinet eller i terapibassinet oppe i wellness afdelingen.
Når du skal deltage på holdet første gang, skal du meddele ude i receptionen at du deltager på hold hos FysioDanmark. Når du har klædt om, skal du vente på instruktøren lige uden for bassinet. 
Se vores bassinhold tider

Forespørgsel på bassintræning

Udfyld nedenstående felter hvis du ønsker at høre mere om bassintræning eller ønsker at tilmelde dig et af vores hold. Inden opstart på et af vores bassinhold anbefaler vi dig en konsultation hos en af vores bassinfysioterapeuter, som vil udføre en fysioterapeutisk undersøgelse samt tale med dig om dine forventninger til bassintræningen. På denne måde sikrer vi at træningen tilpasses dig og at bassintræningen er det helt rette til dig og din problematik.

Priser og tilskud til bassintræning

Du har mulighed for at få forskellige tilskud til bassintræning. Læs mere herunder. 

Priser for bassintræning

Prisen afhænger af om du har en henvisning fra din egen læge og om du er medlem af sygeforsikringen danmark. Se priser for holdtræning i bassin

Lægehenvisning

Du kan deltage på holdet med og uden henvisning fra lægen. Med en henvisning, får du tilskud til træningen via den offentlige sygesikring. 

danmark giver tilskud til bassintræning

Hvis du er medlem af danmark har du mulighed for at få tilskud til bassintræningen. Husk at oplys os at du er medlem så kører det helt af sig selv.

Læs mere om danmark medlemskab og tilskud på danmarks website: sygeforsikring.dk

Brug din sundhedsforsikring

Har du en privat sundhedsforsikring eller en sundhedsforsikring igennem dit arbejde kan du med stor sandsynlighed bruge den hos os.

Kontakt dit forsikringsselskab og hør hvordan du er dækket.

Cæcilie Kristiane Holleufer | FysioDanmark Randers

Har du spørgsmål..?

Har du spørgsmål til os kan de sende os en besked via felterne herunder, så svarer vi dig hurtigst muligt. Du vil modtage en bekræftelse på at vi har modtaget din besked umiddelbart efter afsendelsen. Hvis ikke, skal du kontakte os telefonisk på 8642 9061.

I klinikkens åbningstid kan du altid fange os på 8642 9061.

Klik her hvis du har behov for at melde afbud til behandling og træning

Scroll to Top