Træning / Holdtræning / Træningsforløb / GLAD træning / GLAD Hofte / Knæ
GLAD Hofte / Knæ – effektiv træning mod smerter
Slidgigt smerter kan trænes væk med den rette træning. Undersøgelser viser endda, at træning ofte har bedre effekt end medicin! Træningen er effektiv til dig med artrose i knæ eller hofte.
Konceptet hedder GLAD og er et træningsforløb for dig, der har ledsmerter i hofte og knæ. For at deltage i træningen er det vigtigt at du først kommer ind til en forundersøgelse, så vi ved hvordan vi kan hjælpe dig bedst muligt.
Et GLAD Hofte / Knæ forløb består af
- 45 min. Forundersøgelse, hvor der vurderes om du er egent til forløbet.
- 2 x Patientuddannelse – hvor du får en bedre forståelse for din problematik og hvad der gøres ved den.
- 7 ugers træningsforløb, hvor du instrueres og trænes af en specieluddannet fysioterapeut.
- Træning hver mandag kl. 08-09 og torsdag kl. 15-16.
- Opfølgning – ”og hvad så nu
Forundersøgelse
Her vil vi undersøge dig og din problemstilling og i fællesskab vurdere om et GLAD Hofte/knæ forløb er det rigtige for dig, samt om der er andre relevante tiltag du kan overveje. I forundersøgelsen indgår simple funktionstests og du skal sætte 45 min. af til denne undersøgelse.
Patientuddannelse
Den teoretiske undervisning har fokus på information om hofte/knæ problemer og hvordan du på den bedst muligt måde kan håndtere dine smerter. Undervisningen foregår sammen med resten af holdet og der vil være to undervisningsgange af 90 minutters varighed. Det er vores uddannede GLAD instruktører som står for undervisningen.
Superviseret holdtræning
Holdtræningen foregår altid under supervision af en certificeret GLAD fysioterapeut og i forløbet anbefales det at deltage to gange om ugen i 7 uger for at opnå fuld effekt af forløbet. Under træningen vil du blive guidet til hvordan øvelserne udføres mest optimalt og de kan justeres både op og ned i sværhedsgrad efter dit niveau og form. Alle kan være med.
Individuel opfølgning
Du re-testes og forløbet evalueres. Herudfra aftales evt. plan for fremtidig fysisk aktivitetsniveau.
Generelt om GLAD forløbet
GLA:D (Godt Liv med Artrose i Danmark) er den nyeste evidensbaserede behandling af patienter med artrose i knæ og hofter. GLA:D er oprindeligt et svensk projekt, hvor man de sidste 12 år har tilbudt træning og uddannelse og dermed nedsat antallet af nye knæ- eller hofteoperationer med 75%. Godt Liv med Artrose i Danmark er startet af professor og fysioterapeut Ewa Roos samt ph.d-studerende og fysioterapeut Søren Thorgaard Skou.
Konceptet er et dansk evidensbaseret initiativ, som følger de eksisterende anbefalinger for behandling af knæ- og hofte artrose, og anvendes med stor succes over hele landet samt støttes af Gigtforeningen.
Læs mere om GLA:D konceptet
Læs DRs artikel om GLA:D
Se indslag i Go'morgen Danmark
Hvem har gavn af GLAD træning?
Hvis du døjer du med hofte- eller knæartrose, ofte kendt med morgenstivhed, igangsætningsbesvær, smerter ved belastning – svært ved at rejse/sætte dig, gå på trapper, gå en længere tur – så er GLA:D lige noget for dig!
Tilmeld dig for at sikre dig en plads på holdet.
Ring og bestil tid til en forundersøgelse på: 8642 9061 eller tilmeld dig her nederst på siden.
Artrose fakta
- Artrose forekommer i mange led. Ikke kun slidte led kan give smerter.
- Artrose er den hyppigste ledsygdom.
- Mænd og kvinder rammes lige ofte af artrose.
- Fysisk aktivitet øger funktionen af leddene, evnen til at klare daglige gøremål og giver færre smerter.
- Langt de fleste former for artrose har godt af motion. Den fysiske aktivitet skal primært styrke de muskler, der er omkring de ramte led (især knæ- og hofteled).
- Fysisk aktivitet skal vare ved hele livet – det giver energi og overskud.
Vores opgave
Vi underviser og vejleder dig ud fra et program, der er udviklet ved Syddansk Universitet, som vi målretter til dit behov. Du får en træningsdagbog med hjem med illustration af øvelserne. Din behandler sørger for at registrere undersøgelsesfund i GLAD knæ/hofte registret.
Din opgave
For at få optimalt udbytte af forløbet anbefaler vi, at du så vidt muligt deltager hver gang. Vi opfordrer dig til gradvist at være mere fysisk aktiv, f.eks. gå flere ture, cykle på arbejde eller hvad vi bliver enige om, kunne være godt for dig.
Du skal også være indstillet på, at træning muligvis vil forværre dine smerter en overgang. Det er ufarligt, men naturligvis ubehageligt.
Endeligt er det en del af forløbet, at du besvarer spørgeskemaer, når du starter GLAD knæ/hofte forløbet og igen 3 og 12 måneder efter forløbet, så du bidrager til en større viden om arthrose i Danmark.
Træningstider
Mandag kl. 08:00 - 08:50
v. Camilla Dalby
Mandag kl. 15:00 - 15:50
v. Anders Kallehauge
Torsdag kl. 15:00 - 15:50
v. Anders Kallehauge
Fredag kl. 08:00 - 08:50
v. Camilla Dalby
Pris & tilskudsmuligheder
Prisen for et GLAD forløb er opdelt i et undervisningsforløb og et træningsforløb som betales adskilt.
Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til træningsdelen for hver gang du deltager på en træningstime.
Flere og flere sundhedsforsikringer dækker et GLAD forløb – ring evt. og hør din forsikring, om de vil dække dit forløb.
Pris for uddannelsespakken
I uddannelsespakken får du:
Forundersøgelse (45 min)
Undervisning (2 x 90 min i gruppe)
Opfølgning (30 min)
Kr. 699,-
Det er ikke muligt at få sygesikringstilskud til denne del
og der gives heller ikke tilskud fra “danmark”.
Forløbet skal betales forud for opstart
Pris for holdtræning
Du betaler kun for de træninger du deltager i. Holdtræningen koster 132,39 kr. pr. gang med lægenhenvisning.
Er du medlem af sygeforsikring danmark kan du få tilskud til holdtræningen. Danmark giver 59 kr. i tilskud pr. gang, men vær opmærksom på at der er et loft for hvor meget du kan få i tilskud pr. år. Tjek din gruppe på: sygeforsikring.dk
Har du spørgsmål..?
Har du spørgsmål til os kan de sende os en besked via felterne herunder, så svarer vi dig hurtigst muligt. Du vil modtage en bekræftelse på at vi har modtaget din besked umiddelbart efter afsendelsen. Hvis ikke, skal du kontakte os telefonisk på 8642 9061.
I klinikkens åbningstid kan du altid fange os på 8642 9061.
Klik her hvis du har behov for at melde afbud til behandling og træning