Chokbølge

Chokbølge | FysioDanmark Randers

Special behandling / Chokbølge behandling

Chokbølge behandling

Takket være speciel teknologi kan flere kroniske lidelser nu afhjælpes ved hjælp af kraftige trykbølger. Metoden kaldes generelt chokbølge terapi eller shockwave behandling og har været en succesfuld behandlings-metode i FysioDanmark Randers siden 2007.

En kronisk tilstand skyldes ofte dårligt ophelet væv efter en skade og/eller længerevarende uhensigtsmæssig belastning og slitage af sener og muskler. Ved anvendelse af chokbølge terapi påvirkes sener og væv så kraftigt, at stadiet på den kroniske skade bringes tilbage til den akutte fase, hvorefter en normal opheling kan påbegynde.

Chokbølge terapi anbefales til følgende:

  • Tennisalbue
  • Golfalbue
  • Musearm
  • Forkalkninger i skulderled – frossen skulder
  • Hælspore
  • Achillessene betændelse
  • Løber-/springerknæ
  • Andre kroniske vævs- og senelidelser

Der er således tale om en række indikationer, hvor det tidligere var normen at søge til kirurgiske indgreb, blokadebehandlinger og/eller behandling med binyrebarkhormon.

Effekt af chokbølge behandling

I dag anvendes chokbølge terapi mange steder på landsplan, og overalt opnåes der meget flotte resultater – faktisk bliver op til 85 % af de patienter, der behandles med chokbølge, helt eller delvist symptomfri.

Der kan opstå hudirritation og/eller ødem (blodsamling) i forbindelse med behandlingen, men disse mulige bivirkninger foretager sig efter få dage.

Behandlingen er forbundet med et niveau af smerte, men ingen af vore patienter har dog valgt af afstå fra denne behandlingsform. Og med behandlingstiden in mente er det jo hurtigt overstået.

Behandlingsforløb

Antal behandlinger og varighed

En behandling tager typisk 5-8 minutter og et normalt behandlingsforløb vil oftest bestå af 2 - 5 behandlinger med en uges interval mellem hver behandling.

Bivirkninger eller gener

Der er ingen bivirkninger ved behandlingen, men den kan sommetider opleves smertefuld på visse områder af kroppen.

Priser for behandling

Der kræves ikke lægehenvisning og behandlingen er ikke tilskudsberettiget.
Se priser

Hvor foregår behandlingen

Behandling foregår på klinikken i Niels Brocks Gade.
Find adresse

Cæcilie Kristiane Holleufer | FysioDanmark Randers

Har du spørgsmål..?

Har du spørgsmål til os kan de sende os en besked via felterne herunder, så svarer vi dig hurtigst muligt. Du vil modtage en bekræftelse på at vi har modtaget din besked umiddelbart efter afsendelsen. Hvis ikke, skal du kontakte os telefonisk på 8642 9061.

I klinikkens åbningstid kan du altid fange os på 8642 9061.

Klik her hvis du har behov for at melde afbud til behandling og træning

Scroll to Top