Efterfødselstjek

Efterfødselstjek I FysioDanmark Randers

Fysioterapi / Gynækologisk og Obstetrisk Fysioterapi (Gyn obs fys)

Efterfødselstjek

Flere og flere kvinder henvender sig efter deres fødsel med gener af den ene eller anden grund. Har du brug for hjælp eller spørgsmål er du velkommen til at booke en tid hos Camilla som vil kunne hjælpe dig med din problematik.

Camilla er uddannet GynObs fysioterapeut, og har taget efteruddannelse inden for det urologiske, gynækologiske og obstetriske felt. Hun hjælper derfor både kvinder og mænd, der har problemer i bækkenområdet/underlivet.
Læs mere om generel gyn obs fys

Efterfødselstjek er til dig, der:

  • Har svært ved at få kontakt til din bækkenbund?
  • Har svært ved at mærke, om du kniber rigtigt?
  • Oplever nogen form for inkontinens?
  • Oplever smerter i din bækkenbund eller generelt omkring bækkenet?

Oplever du en eller flere af ovenstående gener kan det være relevant med et efterfødselstjek.

Et efterfødselstjek indeholder en undersøgelse af

  • Knibefunktion
  • Styrke
  • Udholdenhed
  • Bækkenbundens evne til at koordinere knibene

Samt vurdering af opspændthed, muskelskader, nedsynkning, prolaps mm. Og tjek i forhold til om mavemuskulaturen er godt på vej tilbage.

Du kan i forbindelse med sådan en undersøgelse også få råd og vejledning om, hvordan det vil være mest hensigtsmæssigt for dig at komme i gang med træning og øge dit fysiske aktivitetsniveau igen.

Respekt for dine grænser

Underlivsproblematikker kan være meget grænseoverskridende at tale om, og mange føler, at deres livskvalitet er negativt påvirket af generne fra underlivet. Derfor har vi stor fokus på, at hver konsultation er med stor diskretion og respekt for den enkeltes grænse.

Undersøgelsen er valgfri, men bør foretages for bedst muligt at vurdere den fremadrettede behandlingen. Behandlingen vil ofte være træning  af bækkenbunden i et individuelt forløb til du har fundet den korrekte knibeteknik. Herefter vil der være mulighed for at deltage på hold, eks. Efterfødselstræning og/eller få et skræddersyet træningsprogram med hjem. Efter en periode vil der være individuel opfølgning på din problematik.

Specialuddannet fysioterapeut

I klinikken har vi fysioterapeut Camilla Pilegaard, som specialiserer sig i gynækologisk og obstetrisk fysioterapi og kan afhjælpe dine gener. Hun vil bl.a. tage en snak med dig om dine gener og efterfølgende undersøge bækkenbundsmuskulaturen samt omkringliggende strukturer for at afklare årsagen til dine gener.

Camilla Pilegaard Kristensen | FysioDanmark Randers

Skal jeg kontakte dig?

Har du spørgsmål til Efterfødselstjekket er du velkommen til at udfylde formularen med dine kontaktoplysninger, så kontakter jeg dig, så vi kan få en uforpligtende snak om din problematik og hvad jeg eventuelt vil kunne hjælpe dig med.

Scroll to Top