Lymfedrænage massage

Lymfedrænage massage | FysioDanmark Randers

Massage / Lymfedrænage massage

Lymfedrænage massage

Lymfedrænage er en meget blød form for behandling, hvor vi med brug af forskellige greb og teknikker med hænderne aktiverer lymfesystemet og hjælper kroppen til at komme af med ødemer og affaldsstoffer.

Behandlingen er væskedrivende og styrker samtidig immunforsvaret. For at opnå en effekt udfører vi spiralformede og kredsformede håndbevægelser for at kunne hjælpe kropsvæsken videre rundt i kroppen.

Under behandlingen forskydes huden over det underliggende væv og de rytmiske masserende bevægelser, gør at væsken flytter sig. Dermed bliver hævelsen mindsket og kroppen kommer hurtigere af med affaldstoffer.

Fjerner hævelser i kroppen

Lymfesystemet består af lymfeknuder, lymfekar og lymfe og udgør en væsentlig del af vores immunsystem. Lymfesystemet fører væske gennem et fint forgrenet karsystem, og transporterer overskydende væske væk fra muskler og væv, så der ikke opstår ødemer, og så affaldsstoffer ikke hobes op.

Lymfedrænage bliver altså ofte anvendt, når dele af kroppen hæver op. Dette kan være medfødt, eller ske som en reaktion hvis kroppen udsættes for forskellige belastninger såsom efter trauma, operation eller sygdom.

Afslappende behandling

Behandlingen virker samtidig både meget afslappende og smertelindrende. Den rytmiske masserende og pulserende metode virker meget afstressende på kroppen og hele nervesystemet. Lymfekarrene udvider sig og nervesystemet slapper af, hvilket nedsætter produktionen af stresshormoner.

Almindelige massage med hårde tryk har ikke den ønskede drænende effekt på lymfen, da de i stedet for vil lukke for gennemstrømningen.

Lymfedrænage massage kan:

  • Afhjælpe hævelsestilstande i kroppen
  • Hjælpe kroppen til at komme af med affaldsstoffer
  • Styrke immunforsvaret
  • Virke smertelindre
  • Øge blodcirkulationen og forbrændingen
  • Virke afstressende

Lymfedrænage kan afhjælpe alt fra hævelser i ben og arme til stressproblematikker og nedsat immunforsvar. Er rigtig god til at behandle eftervirkninger efter cancerbehandling.

Book tid

Lymfedrænage massage tilbydes af aut. fysioterapeut Ingvild Rønhovde, der har special uddannelse inden for dette område.
Du booker tid til en behandling ved at kontakte klinikken på telefon: 8642 9061.

Kontakt klinikken, hvis du har spørgsmål på tlf. 8642 9061

Book tid   |   Åbningstider   |   Adresse   |  Priser

Nærværende behandling

– altid med dig i fokus

Scroll to Top