16.000 skridt!

Marianne Christensen fra Spentrup står sammen med FysioDanmark Randers i spidsen for gå-event i Randers onsdag den 1.maj

Marianne Christensen, 51 år, gift og har 2 børn og tre børnebørn og bosiddende i Spentrup , har sclerose. Den diagnose fik hun for et par år siden med alt, hvad det indebærer. I dag ser hun frem til Scleroseforeningens store arrangement i Randers den 1. maj ”You-go-girl”, med mottoet: 16.000 skridt – for en verden uden sclerose..

– Jeg har været nede i kulkælderen og ramt af depression. Det er ikke unormalt, når man får så barsk en besked, fortæller Marianne Christensen. Hun har ikke ladet sig slå ud af den alvorlige sygdom. Hun har konverteret sit fuldtidsjob til et flexjob på hende arbejdsplads på Bakkegården i Randers.

– Jeg ved, jeg aldrig bliver helbredt, fortæller Marianne Christensen. Jeg prøver at være aktiv i min hverdag, hvor motion er blevet en helt afgørende faktor. Derfor greb hun fat i Schleroseforeningens nyeste landsinitiativ “16.000 skridt!” – en gå-event over det ganske land den 1. maj.  De 16.000 skridt svarer til antallet af scleroseramte i Danmark.

– Træning, træning og atter træning er helt afgørende, når man rammes af sclerose, fortæller klinikejer, fysioterapeut Mikael G Jørgensen, FysioDanmark Randers. Marianne er én blandt mange engagerede deltagere i holdtræningen hos FysioDanmark Randers, der nu også aktivt er gået ind i den forestående gå-event i Randers.

– Begivenheden den 1, maj i Randers har Østervold som udgangspunkt. Her handler det simpelthen om at få så mange som muligt ud at spadsere. Alle – både mænd, kvinder og børn kan deltage, selvom landsforeningen har givet arrangementet betegnelsen “You- go- girl”.

– Alle har mulighed for at deltage, understreger Mikael G Jørgensen, men af hensyn til en række praktiske gøremål og t-shirts bestilling, er det en fordel, at man melder sig til gennem FysioDanmarks hjemmeside: www.randers-fys.dk/you-go-girl

Det overskud, der fremkommer overalt i landet, gennem “16000 skridt!” går ubeskåret til forskning i den barske sygdom.

Marianne Christensen, Spentrup, og Mikael G Jørgensen, FysioDanmark Randers, besigtiger forholdene på Østervold med henblik på gå-eventen “16.000 skridt!” onsdag den 1. maj

Faktaboks:

I Danmark lever ca. 16.000 mennesker med diagnosen Multipel Sclerose.  Af disse er ca. 2/3 kvinder.

Antallet af mennesker med diagnosen multipel sclerose i Danmark er fordoblet siden 1998.

Størstedelen (2/3) af personer med attakvis sclerose, får diagnosen, når de er mellem 20 og 40 år gamle.

Danmark ligger på tredje pladsen over lande med højest forekomst af sclerose

Kilde: Scleroseforeningen.dk

Scroll to Top