Patient historie – Ann Eriksen

Ann Eriksen | Patient hos FysioDanmark Randers

Klinikken / Referencer / Patienthistorier

Når hverdagen tager en uventet drejning

Af Ann Eriksen

I april 2013 startede jeg hos FysioDanmark Randers (dengang hed det Randers Fysioterapi og Træningscenter og lå i Nordre Grave). Jeg havde været gennem et længere udredningsforløb på Regionshospitalet i Randers og var af min læge henvist til fysioterapi og træning.

Jeg er aktiv nok – hvorfor skal jeg træne..?

Med hensyn til træning, så havde jeg godt nok lidt svært ved at se, at det skulle kunne gøre nogen forskel i min hverdag. Jeg har altid været utrolig aktiv, passet mand, 3 børn, hus, have, været kreativ, lavet meget mad, bagt alt brød selv o.s.v. og har et job, der dengang, strakte sig langt ud over en normal fuldtidsstilling. Jeg har altid haft et utrolig stort servicegen overfor andre, så hvis dagtimerne ikke rakte, så tog jeg gerne nattetimerne til hjælp for at klare opgaverne. Når jeg var så aktiv i hverdagen, så kunne jeg slet ikke forestille mig, at træning ville gøre den helt store forskel, men det skulle vise sig, at virkeligheden blev meget anderledes.

Grundig undersøgelse af fysioterapeut

I FysioDanmark Randers blev jeg tildelt Mikael, der ved første behandling undersøgte mig rigtig grundigt og fortalte, hvad han umiddelbart havde tænkt sig at gøre i min situation. Jeg havde medbragt nogle oplysninger fra min læge, som blev suppleret af flere forskellige spørgsmål, som Mikael stillede mig. Jeg startede med at få SuperSole indlæg i mine sko, det var rigtig dejligt og sålerne har jeg haft stor glæde af, lige siden jeg fik dem. Herefter gik Mikael i gang med systematisk behandling af min krop – det var en stor opgave :o)

Hos FysioDanmark Randers er der plads til alle

At starte i FysioDanmark var noget af en øjenåbner for mig. Jeg var slet ikke klar over hvor mange mennesker, der havde brug for fysioterapi i hverdagen af den ene eller anden karakter. Patienter der havde fået en skade, var syge eller kom i FysioDanmark i træningscentret, i.f.m. genoptræning/forebyggelse af nye skader eller for at lave nogle øvelser, der gjorde dem i stand til at have et funktionsniveau i hverdagen. Et funktionsniveau, som jeg tidligere altid selv havde taget for givet. Det gjorde virkelig stort indtryk på mig.

I gang med træning

Der gik nogle måneder hvor jeg jævnligt fik behandling hos Mikael og en dag kommer det famøse spørgsmål. Hvad siger du til, på et tidspunkt, at komme ind i træningscentret? (jeg havde læst et sted på FysioDanmark Randers’ hjemmeside, at ”vi sørger for, at du ikke føler dig som en ”diagnose” – men som aktiv deltager i et målrettet behandlings-og træningsforløb”) – ja, nu hjalp ”ingen kære mor” :o). Jeg fik at vide, at der formentlig ville gå op til ½ år, inden jeg ville opnå effekt af min træning.

Trygt træningscenter med plads til forskellighed

I november 2013 startede jeg i træningscentret. Jeg var godt nok en ”novice” i det træningscenter.

Koordination, motorik og balance fik en helt ny betydning for mig. Brugerne i træningscentret var utrolig søde til at hjælpe mig, hvis jeg havde problemer. Det er jeg utrolig taknemlig for i dag, det betyder også, at jeg selv gerne hjælper, hvis der er en, der har problemer med at indstille en maskine, svært ved at få foden på pedalen eller blot har brug for lidt vand at drikke. Træningscentret er et rigtig dejligt sted at komme, der er en rigtig god atmosfære, og så er der plads til alle.

Jeg føler mig altid velkommen hos FysioDanmark Randers

I dag er jeg kommet hos FysioDanmark Randers til behandling og træning gennem 7 år.

I huset er der andre behandlere. Jeg kommer også hos Massøren. Han kan varmt anbefales. Det er praktisk, at jeg kan lægge behandlinger i forbindelse med min træning, det sparer transporttid.

I receptionen hos FysioDanmark Randers sidder friske piger, altid med et smil på læben, et ”hej” og ofte en ”kæk” bemærkning. Der er en service ud over alle grænser og uanset hvad jeg har henvendt mig om, så har jeg aldrig følt mig som ”et nummer i rækken”.

Træningen har givet mig en helt ny hverdag

Jeg er ikke helbredt og bliver det aldrig, dette vil vare ved resten af min dage. Der er gode dage og dårlige dage, heldigvis flest af de gode dage.

Fordelen ved at blive behandlet i FysioDanmark Randers og samtidig træne i deres træningscenter det er bl.a., at der er mulighed for, at ens egen fysioterapeut kan lægge træningsprogrammet og er der problemer omkring øvelser, kan det hurtigt vendes/rettes til i forbindelse med f.eks. en behandling, hvor det ses hvordan kroppen reagerer på træningen.

Jeg havde aldrig forestillet mig at min hverdag skulle tage en sådan drejning.

Tak til Mikael

Uden Mikaels store engagement og indlevelse i min situation, så ved jeg slet ikke hvor jeg havde stået i dag. Hans empati og ikke mindst hans store troværdighed, som jeg er ham dybt taknemlig for. Hans store engagement for at få mig til at indse, at jeg var nødt til at ændre på min hverdag. Den betydning, dette ville få for mig, min familie og ikke mindst for mit helbred skyld. Arbejdet med at overbevise mig om, at jeg var nødt til at gå på deltid, på grund af mit helbred, fra et job, som jeg har elsket ”som mit andet hjem”. Tiden med at fortælle mig, at fokus skulle være på det jeg kan/det jeg når i hverdagen, i stedet for det jeg ikke kan/det jeg ikke når i hverdagen. Det har været og er stadig utrolig svært, at hovedet kan rumme så meget mere end kroppen kan holde til.

Mikael skal have tak for al hans opbakning, for behandlingerne og for hans udfordrende træningsprogrammer (dem har jeg faktisk selv bedt om :o)). Jeg er så taknemmelig for i dag, at jeg dengang kom og stadig kommer i det træningscenter – at jeg greb chancen for at få en anden hverdag. Det har bare ført så meget godt med sig.

Hvis jeg kunne gøre det hele om – ville jeg gøre det igen

Jeg håber min historie kan motivere og inspirere andre til at træne, selv om det er rigtig hårdt at komme i gang og der kan være lange udsigter til blot en lille bedring.

Jeg har aldrig et sekund fortrudt, at jeg startede i FysioDanmark Randers – det er noget af det bedste der er sket for mig - Tak alle sammen.

Ann Eriksen, januar 2020

Scroll to Top